Τρόπος εξέτασης του μαθήματος «Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» Γ ΓΕΛ Πανελ. Εξετάσεις 2019-20

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

String Quartet Tribute για τους Depeche Monde


Το βρετανικό συγκρότημα Depeche Monde είναι ασφαλώς από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα ηλεκτρονικής μουσικής. Ιδρύθηκε το 1980 και μέχρι σήμερα παραμένει αρκετά δημοφιλές.

 Δεκατετράχρονα παιδιά συνεχίζουν ακόμα να ακούν τη μουσική που εμείς ακούγαμε πριν από τριάντα χρόνια...και μάλιστα να ακούν τη μουσική των Depeche Monde διασκευασμένη από κουαρτέτο εγχόρδων, από το Vitamin String Quartet, ένα κουαρτέτο εγχόρδων από το Λος Άντζελες που συνηθίζει να διασκευάζει γνωστά ροκ και ποπ μουσικά κομμάτια.

Αφιερώνω, λοιπόν, το "enjoy the silence" των Depeche Monde, διασκευασμένο από το Vitamin String Quartet Tribute,  στα παιδιά αυτά που ονειρεύονται, ακούγοντας ροκ μελωδίες από τσέλο...Φαίνεται ότι ο μπάσος ήχος του τσέλο γοητεύει για το δυναμισμό του και αποδίδει συγκλονιστικά τη ροκ μουσική....


 Πρώτος ο Βιβάλντι συνέθεσε κοντσέρτο για το τσέλο, που χρησιμοποιήθηκε κυρίως για τη μουσική δωματίου. Μπορεί ένα όργανο μουσικής δωματίου να αποδώσει ροκ μουσική; Ακούστε την παρακάτω διασκευή....
Γιατί, τελικά η κλασική μουσική θα παραμένει πάντα κλασική...και γιατί στην εποχή μας όλα είναι διασκευή των παλιών και σχεδόν τίποτα πραγματικά νέο δε δημιουργείται.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου