Τρόπος εξέτασης του μαθήματος «Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» Γ ΓΕΛ Πανελ. Εξετάσεις 2019-20

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Πίνακες ζωγραφικής με θέμα το Χειμώνα: Όθων Περβολαράκης, Χιονισμένο τοπίο

Ο Χειμώνας στη ζωγραφική: Όθων Περβολαράκης, Χιονισμένο τοπίο

   Είναι ένας χειμωνιάτικος πίνακας του ζωγράφου Όθωνα Περβολαράκη (1887-1974). Σ' ένα χιονισμένο εξοχικό τοπίο ένα δέντρο με πορτοκαλένιους καρπούς και πράσινα φύλλα περιβάλλεται από νιφάδες χιονιού. Δύο πορτοκάλια και ένα σπουργιτάκι στο καλυμμένο με χιόνι έδαφος...
   Ο Όθων Περβολαράκης ήταν ανεψιός του ζωγράφου Νικολάου Γύζη. Αφού πρώτα σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών των Αθηνών, συνέχισε τις σπουδές του στη ζωγραφική και τη λιθογραφία στο Παρίσι κατά την περίοδο 1910-1915. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και τη λιθογραφία. Οι ζωγραφικοί του πίνακες, που χαρακτηρίζονται από πλατιές πινελιές, επηρεάστηκαν από τον ιμπρεσιονισμό. Τα αγαπημένα του θέματα ήταν τοπία και οι προσωπογραφίες. Εικονογράφησε, επίσης, βιβλία, φιλοτέχνησε αφίσες με την τεχνική της λιθογραφίας και σχεδίασε χαρτονομίσματα. Ασχολήθηκε και με την αγιογραφία. 
   Υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ομάδας "Τέχνη" (1917), η οποία έφερε σημαντική αλλαγή στις εικαστικές τέχνες της Ελλάδας. Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, σε διάφορες δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Όθων Περβολαράκης (1887-1974), Χιονισμένο Τοπίο. Χωρίς χρονολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου